Naslovna > Mediji > Televizija
2:25 - 16. 10. 2018.
Televizija
Ako zanemarimo produkciju TV spotova i reportaža i članstvo u Programskom odboru RTS-a, Lazar Bošković se bavio samo satiričnim i zabavnim TV programima.

Serija satiričnih TV emisija "Kompromis"

NTV Studio B, 1992.

Voditelj: Marko Janković
Autor koncepta i scenarista: Lazar Bošković
Režija: Ivan Janković

Emisija "Kompromis" bila je kompromis između talk-show programa, kontakt programa, igranog programa, ludih video montaža, živih modnih revija u studiju, igranja video igara preko TV-a (prvi put u istoriji domaće TV)... i svega ostalog što je kreativna ekipa uspela da smisli, naravno uz kompromis sa nikakvim tehničkim i finansijskim mogućnostima NTV Studio B.

Šta se tu sve dešavalo: recimo, dok Marko Janković razgovara sa gostima, dvojica "glumaca" izvode razne koještarije u studiju. Izigravali su ronioce (a cela emisija je snimana kroz akvarijum), tukli su se po glavi Dobričinom i Slobinom knjigom kao savezni i republički policajac, obučeni kao šeici tražili naftu po studiju (kad je Sloba otkrio naftu u Požarevaškoj pustinji), stoje u redu ispred glasačke kutije dok čuvar kutije ubacuje lažne glasačke listiće...

A sve to je bilo začinjeno i politički potpuno nekorektnim video montažama, sastavljenim od filmova i priloga iz informativnog programa. Napomena za zakerala: sve to je rađeno u bednoj U-matic video montaži, na rez!

get_adobe_flash_player

Ako ne vidite komande za startovanje video fajlova, preuzmite besplatno Flash Player i instalirajte ga.Get the Flash Player to see this player.


 

Serija kviz emisija "InKVIZicija"

3. kanal RTV Crne Gore, 1999-2000.

Produkcija: Medijski centar "Marko"
Autor koncepta i scenarista: Lazar Bošković

"InKVIZicija" je bila prvi kviz realizovan u istoriji crnogorske televizije. Kompletnu kreativnu produkciju radila je ekipa iz Beograda. Voditeljka kviza bila je tadašnja devojka direktora RTV Crne Gore, a režiserka emisije bila je njena najbolja drugarica. Rezultat je bio taj da su njih dve, ne kapirajući celinu koncepta, menjale scenario, a kako je Lazar Bošković, kao autor i scenarista, bio upućen da se jedini raspravlja sa njima, saradnja je trajala samo prvih šest epizoda.Get the Flash Player to see this player.

 
  • Flash Player

    Preuzmite besplatno program neophodan za pregled audio i video fajlova