Naslovna > Mediji
21:03 - 14. 11. 2018.
Mediji
Radio, televizija, štampani mediji, Internet, multimedija... Ako pronađete neki novi medij, slobodno javite Lazaru Boškoviću da proba i to.

U svet medija Lazar Bošković je ušao 1987. preko audicije za novinare saradnike studentskog radio programa "Index 202" na stanici Radio Beograd 202. Važno je napomenuti da je Radio Beograd u to vreme bio stecište progresivnog dela srpskog novinarstva. Sam "Index 202" je krajem osamdesetih, kao što će pokazati vreme, bio rasadnik najtalentovanijih domaćih medijskih, marketinških, pa i političkih stručnjaka.

Vrlo brzo shvata da klasično radijsko novinarstvo nije za njega, pa kreće u pisanje komentara i kraćih satiričnih formi. Od 1989. ulazi u ekipu "Indexovog radio pozorišta", a sarađivao je pod pseudonimom i u emisiji "Tup tup", Milovana Ilića - Minimaxa. Urednik IRP i jedan od najboljih srpskih aforističara, Petar Lazić, uvodi ga i u svet satiričnih magazina, najpre "Danga", a zatim i "Naša krmača" i "Bre". Paralelno sa tim, Lazar Bošković sarađuje sa mesečnikom "Beospektar" i angažuje se na izdavanju namenskih vodiča kroz Beograd (studentski, GSP, Lasta, prvi CD o Beogradu...).

Radoman Kanjevac ga 1992. preporučuje Marku Jankoviću za scenaristu satiričnog TV serijala "Kompromis" na NTV Studio B. Iste godine sa Vojislavom Žanetićem piše novogodišnji program "Noć TV Bolikita" za TV Politika. Dve godine kasnije sličan projekat "Indexovog radio pozorišta" je zabranjen. Medijski centar "Marko" ga 1999. angažuje kao autora koncepta i scenaristu kviza "InKVIZicija", za 3. kanal RTV Crne Gore.

Kao Internet autor, Lazar Bošković je aktivan od 1997. Imao je tu sreću da je radio na najvećim domaćim Internet projektima i osvojio sve značajnije nagrade.

Posle 2000. se ponovo aktivira u Radio Indexu, najpre kao kreativni direktor i član Upravnog odbora, a kasnije i kao suvlasnik i jedan od rukovodilaca ove nacionalne radio stanice.

Na predlog Udruženja ekonomskih propagandista Srbije, izabran je 2006. za člana, a potom i za zamenika predsednika Programskog odbora RDU Radio Televizija Srbije.

 

 
  • Nagrade

    Osvojene nagrade za kreativno stvaralaštvo
  • Novosti

    Pogledajte: Vesti, Press clipping, Lazarski rečnik i Foto galeriju